понеділок, 17 липня 2017 р.

Як провести підлітку літні канікули?

Кожен учень  з нетерпінням чекає, коли ж закінчиться навчальний рік і настане безтурботне літо. З одного боку – це відмінний час для відпочинку, коли можна забути всі турботи і повністю зануритися в ейфорію і нічого не робити. З іншого – це шанс зійтись з недоброю компанією або ризик провести відпочинок даремно біля телевізора або комп’ютера.
Щоб отримати максимальну користь від літніх канікул, краще розпланувати їх, виділивши певні дні для походів, подорожей, допомоги батькам або цікавого дозвілля.
Чим зайнятися підлітку влітку? Це питання має вирішуватися всією родиною. Завдання дорослих – внести цікаві пропозиції та ідеї.
Зміст
  • Складаємо плани
    • Заняття на свіжому повітрі
    • Що робити вдома?
  • Культурно-масове дозвілля
  • Можливості річного заробітку для підлітка

Складаємо плани

Заняття на свіжому повітрі

Літо створено для того, щоб повністю відчути свободу і сповна насолодитися теплом. Цей сезон дарує масу можливостей, якими обов’язково слід скористатися. У кожного підлітка є багато друзів, які розділять відпочинок і допоможуть провести його весело. Головна мета батьків – внести свою лепту, подати деякі ідеї, які стануть запорукою цікавого проведення часу.
Ось кілька ідей заходів на теплий сезон:
  • оздоровлення;
  • заняття спортом;
  • нове хобі;
  • культурні заходи;
  • можливість підзаробити .
Обов’язково варто вирватися у відпустку і втекти сім’єю із задушливого міста. Напрямів може бути безліч: похід в гори, відпочинок на морському узбережжі чи у лісовому наметовому містечку.
Любою з варіантів допоможе вдосталь надихатися свіжим повітрям, запастися енергією і здоров’ям на наступний рік.
Підлітку буде цікаво порибалити, щоб потім хвалитися друзям своїм уловом і фотографіями. Можна побродити по лісу і набрати ароматних ягід. Вуха, розмови біля багаття, теплі світанки – все це запам’ятається неземною романтикою літнього відпочинку.
Якщо немає можливості поїхати відпочити всією сім’єю, можна відправити дитину в літній табір. Це відмінна можливість поєднати відпочинок і завести нових друзів. Для багатьох такі спогади є одними з найяскравіших.
Заняття спортом у теплий сезон проходять з задоволенням і можуть перерости в серйозне захоплення. Вибираючи, чим зайнятися підлітку влітку, можна запропонувати на вибір кілька секцій. Це може бути футбол, карате, волейбол або плавання.
Дівчаткам може сподобатися теніс або гандбол. Діти будь-якої статі і віку полюбляють їзду на велосипеді, роликах або скейтборді. Часто вони збираються в парку групки по інтересам, щоб показати свої досягнення та навички.

Що робити вдома?

Канікули радують не тільки погожими днями, але дощиком. Щоб сидіти під замком було не нудно, можна зайнятися новою справою. Це може бути все, що завгодно: хлопчики можуть опанувати гру на гітарі, спробувати створити свій сайт або почати вивчати нову мову.
Дівчатка частіше захоплюються в’язанням, бісероплетінням, виготовленням іграшок.
Творчі особистості віддають перевагу малювання, або сучасну гілку вуличного мистецтва графіті. Деякі підлітки створюють справжні шедеври, прикрашаючи старі будівлі або огорожі оригінальними картинами.
Погана погода – це також привід підтягнути навчанні, прочитати нову книгу або почати готуватися до ВУЗУ. Підліткам не завжди хочеться займатися цим влітку, проте випускний клас вимагає поміркованості і зосередженості. Можна виділити кілька годин на тиждень для репетитора, щоб тримати знання під контролем.

Культурно-масове дозвілля

Не варто забувати і про культурний відпочинок. Можна організувати спільний похід батьків з дітьми в театр, на виставку чи концерт. Можна подарувати підлітку пару квитків в музей або кіно, щоб дитина цікаво провів час з другом.

Кожен вік диктує свої правила: чим старше стає дитина, тим більше самостійності йому хочеться.
Якщо похід в музей з батьками може виглядати нудно і нецікаво, таке проведення часу з друзями може здатися захоплюючим пригодою. Тому не слід надто наполягати на своєму суспільстві.
Багато підлітків у вільний час хочуть підзаробити. Не варто заважати в цьому ділі, краще допомогти знайти безпечне заняття, яке буде дитині по силам і принесе дохід.

Можливості річного заробітку для підлітка

Знайти роботу не проблема. Знайдеться заняття не тільки для фахівців, але й молоді, яка вирішила заробити перші кишенькові гроші. Робота для підлітків відрізняється невисоким рівнем складності і займає кілька годин в день.
Важливо, щоб у дитини було достатньо часу на відпочинок – така діяльність не повинна становити повноцінний робочий день.
Як же можна заробити на канікулах? Часто пропозиції можна зустріти на вуличних оголошеннях. Однак не слід пускати справу на самоплив – дорослий повинен перевірити, наскільки безпечна така діяльність, самостійно продзвонити за вказаними телефонами, сходити на співбесіду разом.
У пошуках роботи може допомогти також інтернет або оголошення в газетах. Серед найбільш частих пропозицій для школярів можна зустріти роботу промоутером в супермаркеті або на вулиці, роботу в сфері ЖКГ. Молоді пропонують розклеювати оголошення, допомагати озеленювати населені пункти, роздавати листівки чи флаєри.
Можна спробувати себе вожатим або підзаробити в інтернеті. Фрілансери можуть писати відгуки, робити рерайт або займатися корекцією статей. Зрозуміло, тут потрібна грамотна мова.

Допомагаючи підлітку організувати літні канікули, головне – не перестаратися. Важливо дати дитині можливість відпочити з друзями, провести час так, як йому хочеться.
Можна підштовхнути його до певних ідей, зробити пропозицію, але не нав’язувати свій сценарій. Літо – це пора безтурботності, а тому нехай воно таким і запам’ятається.

БУДЬ ЛАСКА ПОДІЛІТЬСЯ З ДРУЗЯМИ!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар